Administrar

SE SABRÀ TOT, Xavier Bosch

alícia | 04 Agost, 2010 16:18

Se Sabrà tot, Xavier Bosch. Proa, 2010. Premi Sant Jordi, 2009. 302 pàgines.

Se sabrà tot és una novel·la que es deixa llegir molt bé. Que es fa llegir. Que t'obliga a continuar llegint i no pots parar fins que no l'acabes. Val. Aquests són uns atributs fantàstics, genials, immillorables per a un best seller, però, ho són per a un Premi Sant Jordi?

Xavier Bosch és un tipus llest. Un molt bon periodista i un escriptor brillant. Brillant de lluent, d'enlluernar. Capaç de fabricar frases ocurrents, amb gràcia, amb llustre. Capaç de crear girs inesperats... Molt bé. Domina el llenguatge amb eficàcia, però no sé si ha de ser això el Premi Sant Jordi.

Ja sé que és molt tard a aquestes alçades per escriure un comentari sobre aquesta novel·la. Em sap greu, l'he llegida aquests dies aprofitant un llarg i tortuós viatge en tren que ara no ve al cas. En alguns moments, l'obra m'ha semblat interessant, en altres, l'he trobada frívola. Frivolíssima, com la Barcelona frívola i despreocupada que alguns s'entesten a vendre'ns. He trobat també que hi ha un "petit" problema de punt de vista. Els capítols en que clarament parla el Dani, escrits en primera persona, estan plenament justificats. En canvi, quan l'autor fa emergir el narrador omniscient, no canvia de to, em fa l'efecte que continua sent el Dani qui conta els detalls de la vida del Senza, de l'A.B.C., de la intendent.... i és clar, per a mi no és creïble, per molt que a la darrera línia del darrer capítol es despengi dient que tot això ho sap gràcies a.... (no ho desvetllaré)

Per resumir, Se sabrà tot és una novel·la àgil, desenfada per bé que el tema que tracta no ho sigui, que es deixa llegir bé, però no deixa de ser un divertiment. La recoman, sí, perquè ajuda a passar l'estona.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS