Administrar

TIEMPO DE VIDA, Marcos Giralt Torrente

alcia | 09 Juliol, 2010 13:45

Tiempo de Vida, Marcos Giralt Torrente. Anagrama, Narrativas hispnicas. Maig de 2010. 200 pgines. 17.

Costa arrencar un comentari sobre aquest llibre quan fa just uns minutets que he acabat de llegir-ne la darrera pgina. Costa, com li va costar a l'autor comenar-ne l'escriptura desprs de la mort de son pare. no ho va fer. Va deixar que passs el temps, va deixar que passs el dol, i quan semblava que les ferides es comenaven a tancar, va atacar el text

Imagin que mai deu ser fcil escriure sobre la mort del pare. I encara ho s menys fer-ho quan el pare ha estat absent durant moltes temporades de la vida del fill, i quan el pare ha tingut una vida tan singular com va ser la del pintor Juan Giralt.

Es tracta d'un text bell que a vegades sembla escrit des de la rbia, des de la rancnia. A mesura que passen les pgines es va difuminant una sensaci inicial: es tracta d'un ajustament de comptes. Cru. Molt cru. Durssim. Hi ha moments durssims en que el fill fa una llista de retrets, en que el fill detalla les absncies del pare. Hi ha moments durssims quan descriu els ltims mesos de vida que va compartir amb ell. el fill confessa que esdev pare del seu pare. Ell no el vol abandonar. No el vol pagar amb la mateixa moneda.

Per mi s un llibre difcil d'escriure, i, segons com, difcil de llegir. A vegades, les intimitats que conta sn tan descarnades que em venen ganes de separar la mirada de la pgina... Amb tot, em sembla un bon text. Un llibre dignssim, la lectura del qual em permet recomanar des d'aqu.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS