Administrar

TIEMPO DE VIDA, Marcos Giralt Torrente

alícia | 09 Juliol, 2010 13:45

Tiempo de Vida, Marcos Giralt Torrente. Anagrama, Narrativas hispánicas. Maig de 2010. 200 pàgines. 17€.

Costa arrencar un comentari sobre aquest llibre quan fa just uns minutets que he acabat de llegir-ne la darrera pàgina. Costa, com li va costar a l'autor començar-ne l'escriptura després de la mort de son pare. no ho va fer. Va deixar que passés el temps, va deixar que passés el dol, i quan semblava que les ferides es començaven a tancar, va atacar el text

Imagin que mai deu ser fàcil escriure sobre la mort del pare. I encara ho és menys fer-ho quan el pare ha estat absent durant moltes temporades de la vida del fill, i quan el pare ha tingut una vida tan singular com va ser la del pintor Juan Giralt.

Es tracta d'un text bell que a vegades sembla escrit des de la ràbia, des de la rancúnia. A mesura que passen les pàgines es va difuminant una sensació inicial: es tracta d'un ajustament de comptes. Cru. Molt cru. Duríssim. Hi ha moments duríssims en que el fill fa una llista de retrets, en que el fill detalla les absències del pare. Hi ha moments duríssims quan descriu els últims mesos de vida que va compartir amb ell. el fill confessa que esdevé pare del seu pare. Ell no el vol abandonar. No el vol pagar amb la mateixa moneda.

Per mi és un llibre difícil d'escriure, i, segons com, difícil de llegir. A vegades, les intimitats que conta són tan descarnades que em venen ganes de separar la mirada de la pàgina... Amb tot, em sembla un bon text. Un llibre digníssim, la lectura del qual em permet recomanar des d'aquí.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS