Administrar

LA FAMILIA DE MI PADRE, Lolita Bosch

alcia | 04 Febrer, 2009 10:32

La familia de mi padre. Lolita Bosch. Mondadori. Octubre, 2008. 265 pàgines. 19,90€.

Dir que aquest llibre és un llibre estrany, és com no dir res. I encara pot ser un pecat després d’haver llegit quatre obres anteriors d’aquesta autora. És un lloc comú escriure  que Lolita bosch és una autora original,  amb una trajectòria vital intensa i original i una família original. D’aquesta originalitat en fa literatura. És un lloc comú, però és l’única cosa que se m’ocurreix després d’acabar aquest llibre. Com en altres ocasions tenc dificultats per anomenar-la novel·la. Potser és un error meu, perquè realment, les novel·les, la nova novel·la del segle XXI(perdó) és això que escriu  Lolita Bosch i no el que ens presenten els escriptors, diguem-ne, convencionals.

Tot això ve a compte de les dificultats que he  tingut per arribar al final del relat. El vaig encetar el mes d’octubre i l’he anat intercalant amb altres lectures perquè aquesta sempre quedava al final del muntet i de les meues prioritats. No m’ha enganxat, vaja.

L’inici de la història és fulgurant, enlluernadora, i els artefactes que s’inventa per lligar les històries prometen bons moments de lectura. La riquesa cultural de la família de l’autora és innegable, i fa bé d’explotar-la, però cap a la meitat, la història ha començat a caure’m de les mans. Els recursos de Lolita Bosch ja me’ls conec. M’agraden molt, però he de reconèixer que en aquest cas m’han embafat.

De totes maneres, La familia de mi padre em sembla una bona proposta, una aposta agosarada, digna de ser destacada. És molt probable, com ja m’ha passat altres vegades, que aquest no era el moment adequat per a trobar-nos, la novel·la i jo.

Comentaris

 1. alcia
  Re: LA FAMILIA DE MI PADRE, Lolita Bosch

  hola. em costa dir quin estil t, perqu s terriblement original i fora de patr. no sc ning per recomanar-te res, per prova amb Tres historias europeas.
  grcies

  alcia | 08/02/2009, 06:46
 2. Xenoflic
  Re: LA FAMILIA DE MI PADRE, Lolita Bosch

  No n'he llegit res de la Lolita Bosch, quin estil t?
  Quin llibre em recomanaries per comenar?
  Grcies!

  Xenoflic | 07/02/2009, 15:23
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS