Administrar

EL SEOR BRECHT, Gonalo M. Tavares

alcia | 17 Abril, 2008 09:22

El señor Brecht, Gonçalo M. Tavares.  Traducció de Rita da Costa. Mondadori. Setembre, 2007. 62 pàgines. 11,90 €

El senyor és un altre habitant del Barri dels Artistes que està construint Gonçalo M. Tavares.  Ell diu que es tracta de fer un homenatge de ficció als grans autors. Paul Valéry. Henry Michaux… i ara Bertolt Brecht. Com en els altres volums es tracta de textos breus, a vegades brevíssims, escrits a la manera de. En aquest cas a la manera de Bertolt Brecht.

                    

                                MEDIDAS ARITMÉTICAS

                                     El gobierno corregía los desequilibirios sociales mediante un equilibrio numérico: ponía dos    centinelas      alrededor de cada pobre.

 

És completament absurd dir que cada conte d’aquest volum et fa pensar, perquè totes les lectures fan pensar, però en aquest cas, la reflexió és obligada. El lector no pot passar d’una página a una altra sense aturar-se un momento. Sense rellegir, sense tornar a mastegar, i fins que el mos no està completament digerit, no es pot girar full.

Em sembla que a Saramago li venen ganes de bofetejar en Tavares perquè li fa ràbia que una persona tant  jove, encara no té quaranta anys, escrigui tant bé.

A mi m’encanta. Ja n’he parlat aquí d’altres lectures d’aquest autor que em sembla que no convé perdre de vista. Per cert, m’he perdut l’arribada al barri del senyor Henry, hauré de veure si l’arrepleg.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS