Administrar

EL SECRET DE CHRISTINE FALLS, Benjamin Black

alcia | 24 Gener, 2008 09:59

El secret de Christine Falls. Benjamin Black. Traducció d’Eduard Castanyo. Bromera, juny 2007. 355 pàgines.

El millor d’aquesta novel·la és que és de John Banville. No estic d’acord amb el que diu la faixa de promoció amb que adornen el llibre: “El thriller elevat a la màxina categoría”. Aquesta frase podría deixar entreveure que el thriller és un gènere menor i que cal que vengui un dels grans a atorgar-li galons. No en sóc especialista, però em sembla que no ho és un gènere menor el thriller. En tot cas, per a mi  “El secret de Christine Falls” és una bona novel·la. Una obra entretenguda de llegir, on l’autor, que domina com ningú els resorts narratius, ens fa pasar una bona estona, i a més ens regala la sensació d’estar aprenent.

En aquest cas ens conta les relacions tan turbulentes de dos mitjos germans. Descriu l’ambient dels anys 50 del segle passat a Boston i a Dublin. Ens explica com vivien les classes poderoses,  i com de malament ho passaven els que no ho eren. I és clar, hi ha una mort que pot ser o no accidental. Hi ha relacions familiars que no són el que semblen. Hi ha trompe l'oeils constants.

D’aquesta novel·la, com de les anteriors de  Banville que he llegit, el que més m’agrada és anar destripant-la. Estudiar-ne l’estructura i l’arquitectura narrativa. Descobrir quina és la dosi que utilitza per a fer-nos sebre la informació que necessitam per continuar llegint. (ja sé que d’això es tracta a l’hora d’escriure un thriller, però em sembla que aquest no és el cas)

Recoman com sempre la lectura de la historia de Crhistine Falls, i desig que molta gent arribi a conèixer el seu secret.  També el de Quirke i Mal.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS