Administrar

LA NOVELLA DE DICKENS, Neus Canyelles

alcia | 01 Desembre, 2010 15:38

La novella de Dickens, Neus Canyelles. Proa. Setembre de 2010. 174 pgines.

No s per a que ha de servir la literatura, si s que ha de servir per alguna cosa. A mi La novella de Dickens mha servit per a passar un horabaixa al sof, amb la manta de quadres damunt les cames i lordinador apagat. Una tarda mha durat la lectura daquesta novella deliciosa. Vaig conixer lautora amb Lal del bfal a lhivern, i ara he volgut llegir aquesta obra tan bon punt lhe localitzada.

La novella de Dickens conta la histria de na Blanca, una dona jove, separada, amb una fills de vuit o nou anys, sense feina, sense doblers, i amb atacs de migranya. El ms prodigis de tot s que durant aquests episodis tan dolorosos Charles Dickens sapareix a la protagonista. Se li apareix de dever. s a dir, na Blanca ha de comprar galetes de mantega perqu al vell escriptor, fred i mort li encanten...

Canyelles ens explica aquest episodi de la vida de na Blanca i dels seus vens, na Gina i el doctor Estelrich. I tamb ens explica la passi de na Blanca per lescriptura. Contes breus que escriu de nit i que deixa a qualsevol banda. En aquest punt lautora reprn el tema de la seua anterior novella: la passi per la literatura. La protagonista de La novella de Dickens acaba escrivint una novella a la manera de Dickens. Va pel mn amb els ulls oberts. Tot els que veu, tot el que li passa a ella i a aquells que la rodegen ho converteix en literatura.

Lestil daquesta obra s net i clar, i la prosa, cristallina. Transparent, com un vidre acabat de brunyir. Tant, que el lector intenta traspassar-lo. Est estructurada en captols sense numerar, hi ha flashbacks que ajuden a fer avanar el relat. Els dilegs entre na Blanca i en Dickens sn una meravella, i a na Ceclia, la filleta ballarina, te la menjaries a besades.

Recoman molt aquesta histria tan tendra.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS