Administrar

LA MORT I LA PARAULA, Carles Camps Mund

alcia | 30 Abril, 2010 13:48

La mort i la Paraula, Carles Camps Mund. Proa, ssa Menor. Premi Carles Riba 2009. 92 pgines. 15

Els poetes tenen sort. Tenen totes les paraules. I com que tots sabem que les paraules curen, o si ms no, pallien molts mals, quan es troben davant una malaltia, davant un atzucac, entren al magatzem de les paraules i se les apliquen com un blsam. Els lectors daquests poetes tamb tenim sort perqu podem manllevar les seues paraules i intentar que sens contagii alguna cosa bona de les paraules curatives. Aqu hem parlat de dos petes que han passat per mals moments, Josep Ballester i Manel Garca Grau. Ballester va sobreviure, Manel no.

Carles Camps Mund s que ha sobreviscut a la malaltia i ha pogut recollir el premi Carles Riba amb el llibre-blsam, el llibre-remei que va escriure mentre patia com un gos, mentre era conscient del ball desassossegant dunes cllules que es multiplicaven sense cap compassi.

A La mort i la paraula hi ha poemes que fan mal noms llegint-los. Sn paraules capaces de traslladar al lector que se sent jugant amb la mort, qu se sent quan un se sap habitat per un mal a qui alimenta de manera involuntria per conscient.

Desprs de la segona lectura, el receptor nota que entre les mans t un llibre de maduresa, ple de rbia, per fruit de la reflexi. Nu de tot tipus dornament. El dolor sexpressa amb molta cruesa. Dolor mental, per tamb fsic. s un llibre molt bell, i carregat de veritat.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS