Administrar

DE QU PARLO QUAN PARLO DE CRRER, Haruki Murakami

alcia | 21 Abril, 2010 14:47

De qu parlo quan parlo de crrer, Haruki Murakami. Traducci d'Albert Nolla. Empries Narrativa. Mar, 2010. 150 pgines. 17.

De qui parlam quan parlam d'Haruki Murakami? s l'escriptor japons de ms xit fora del Jap. Fa uns anys el vam descobrir amb Tkio Blues. En aquest bloc n'hem parlat abastament perqu Alcia va quedar penjada de l'estil d'aquest narrador tan especial. Aquest llibre no s prpiament una novella. Tampoc no s un dietari, ni un llibre d'autoajuda, encara que t un poc de tot aix.

La teoria vital de Murakami s que necessita crrer per escriure. Va comenar a crrer per estar en forma per poder escriure ms i ms hores. Per poder-se concentrar a l'escriptori. A mesura que va corrent t ms necessitat de fer-ho. Murakami diu tamb que necessita escriure per a comprendre el mn. A mi em fa l'efecte que necessita escriure per explicar-se a s mateix. Per aix s capa de dedicar cent-cinquanta pgines a escriure per qu corre. Per a ell s un fenomen inexplicable. Necessita tot aquest espai per a disseccionar la seua vida. El resultat s un text delicis. Els seguidors de l'escriptor arribam a entendre algunes de les seues dries. En alguns moments del relat, fins el lector ms sedentari t ganes d'aparcar el llibre i calar-se unes sabatilles i sortir al carrer a crrer. A notar com els msculs es fan tensos, a creuar-se amb altres corredors silenciosos, a intentar escoltar el panteix dels novells. Explica tamb moments de crisi, de buit, com el que va sentir desprs de crrer una ultramarat, que sn cent quilmetres en no s quantes hores.... Du meu!!

Em sembla una obra totalment recomanable per a corredors, per a escriptors, per a fans de Murakami, per a actius, per a sedentaris.... magnfic!

Altres llibres de Murakami comentats a aquest blog: Tokio Blues , El meu amor Sputnik , Al sur de la frontera, al este del sol , Kafka en la orilla , After Dark
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS