Administrar

ESTO QUE VES ES UN ROSTRO, Lolita Bosch

alcia | 17 Desembre, 2009 09:06

Esto que ves es un rostro, Lolita Bosch. Sexto Piso, 2009. 64 pgines. 10

Moltes vegades compr els llibres pel format, per la portada, per la raresa. En aquest cas, lautora matreia, en aquest blog ja nhe comentat uns quants de llibres de Lolita Bosch. Aquesta novelleta breu s de lany 2004, la va escriure originalment en catal amb un ajut dmnium cultural per a nous creadors, i ara lha publicada en castell en aquesta editorial mexicana que diu que s independent i est especialitzada en textos de filosofia i reflexi sobre temes contemporanis.

El tema de Esto que ves es un rostro, s contemporani, per tamb s universal i intemporal. Tot el text de la novella s com un llargussim viatge circular entorn a la mort. Entorn a com una filleta de pocs anys viu la mort de son pare. Hi ha moments molt potics, altres sembla que lautora deixa de controlar les brides del cavall i sinstalla sobre la literatura automtica. Hi ha repeticions textuals, autocites, reiteracions. s un text difcil, amb pgines senceres on no hi ha punts ni comes. Cal recordar que es tracta duna obra de literatura experimental. Amb tot, s un text bellssim, impropi de la joventut de lautora quan el va escriure. Que el lector no es pensi que com que s un llibre curt es pot llegir aix com aix. Un shi ha deposar b i amb ganes. Amb inters. Sha de tenir temps per a assaborir-lo, per tornar arrere si cal. s com una joieta. Un regalet en aquests dies damics invisibles i llumeneretes de colors.

Ms sobre Lolita Bosch aqu, aqu, aqu i aqu.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS