Administrar

UN LLAC EN FLAMES, Hilari de Cara

alcia | 17 Setembre, 2009 13:39

Un llac en flames, Hilari de Cara. Quaderns Crema. Mar de 2009. 249 pgines.

Fa prop dun mes que he acabat de llegir-assaborir aquesta novella i encara no havia gosat escriuren el comentari. El llibre mha agradat tant, mho he passat tan b llegint-lo que no s per on comenar a contar les meues sensacions. De fet, he escrit i reescrit diversos posts i com que cap mha agradat com quedava els he anat tirant a la paperera. I s que encara ara em sent incapa descriure alguna cosa coherent sobre la novella. Tampoc no he fet el que faig habitualment quan acab un llibre que s collocar-lo curosament a la biblioteca per ordre alfabtic. El llibre encara ronda per casa. No s com ni com no, mapareix als llocs ms inversemblants del pis, igual que de tant en tant em venen al cap algunes histries o imatges de la novella. s com si aquesta obra em cerqus. Com si jo hagus estat esperant aquesta novella. Com si encara hagussim de retre comptes.

Retrata una generaci, diuen. Exerceix la crueltat i la benevolncia amb els seus personatges, afirmen. Exhibeix una collecci de joguetes rompudes, descriuen. S. Tot aix i ms. Molt ms.

Hilari de Cara s traductor, poeta i assagista, per aquesta s la primera novella que publica. Afortunadament podem estar tranquils perqu noms s la primera part duna trilogia. Esper amb candeletes el prxim lliurament.

No s per qu, per Un llac en flames mha recordat la magnfica Romanticismo, de Manuel Longares. No ho far ms llarg. Recoman obertament la lectura daquesta obra.

Ps. Deman disculpes per la lleugeresa, poca precisi i escassa profunditat daquesta ressenya. Lhe escrita perqu he de fer-ho, per en aquest cas, si que ben b puc dir feliment que la lectura dUn llac en flames mha deixat sense paraules.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS