Administrar

JOANA, Joan Margarit

alcia | 22 Novembre, 2008 19:41

Joana, Joan Margarit. Proa. Els llibres de l'Ossa Menor. Feber de 2002. 65 pàgines. 11,70€

Aquest post va de llibres encadenats. Casa de Misericòrdia de Margarit em va dur a Moments feliços d'Oriol Izquierdo, i Moments feliços m'ha dut a Joana. I Joana em durà, ja el tenc a la tauleta dels poemaris que esperen, a  Misteriosamsament feliç. El joc m'agrada  perquè m'ho pas bé llegint aquests poetes. No diré res de nou de Joana. Ja n'ha parlat molta gent, no és cap novetat, i sé que no puc aportar res nou. Res queno sigui la meua experiència com a lectora.

És prou sabut que Joana és un homenatge a la filla del poeta que va morir molt jove, massa. No sé on ho he llegit, però faig meua la frase. És un bonic miracle que d'un drama tan espantós com la mort d'un fill, en puguin sortir belles pàgines literàries. Belles i doloroses.

S'ha parlat molt aquests dies de com hi ha una fornada d'escriptors que tenen en comú un daltabaix familiar i són capaços de sublimar-lo a través de la literatura. Els ja citats Margarit i Izquierdo, i també Màrius Serra. Tenen tota la meua admiració, sobretot perquè fan un exercici de contenció i fugen de la llàgrima fàcil.

M'agrada recomanar llibres de poesia. Ja sé que no me'n surt gaire a l'hora d'explicar perquè. És una sensació. Ah, i el color blau de la portada del llibre. I els ocells que pintava Joana... 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS