Administrar

L'AL DEL BFAL A L'HIVERN, Neus Canyelles

alcia | 16 Novembre, 2008 20:12

L’alè del búfal a l’hivern,  Neus Canyelles.  Premi El lector de l’Odissea. Proa. Febrer de 2007. 196 pàgines. 15€ 

L’apunt que fa cent d’aquest blog el dedic a una novel·la que no és novetat, que ja té prop de dos anys. No coneixia aquesta autora, és la primera novel·la que llegesc d’ella, i m’ha agradat.

 

L’alè del búfal a l’hivern conta una història  d’amor, d’autodestrucció, d'amor a la literatura, de passió per la vida. Una escriptora molt vella es retira a una illa del Mediterrani amb el seu home malalt per escriure i per acabar junts la seua vida. Però aquesta vida és tan complexa que el relat no podia ser linial, i aquesta em sembla que és la gran troballa de la novel·la. Està confegida a base d’encadenar textos: l’autobiografia de l’escriptora, el relat d’una investigadora, l’intercanvi de la correspondència entre la investigadora i la filla de l’autora.... i a poc a poc, com un trencaclosques, el lector es pot fer una idea de com va ser la vida de Gwen Rees.

 M’agrada l’estil. M’agrada l’aparent senzillesa del llenguatge. M’agrada la capacitat per a construir l’atmosfera i el ritmes necessaris  en cada un dels passatges.

És una novel·la que entra suau, que es fa agradable de llegir, que acompanya. Ah, i el millor de tot és que fa venir ganes de llegir l’obra d’aquesta Gwen Rees que ha creat Neus Canyelles a partir de la seua admiració per Jean Rys.

El recoman moltíssim.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS