Administrar

TERRORISTA, John Updike

alcia | 19 Agost, 2007 17:10

Terrorista, John Updike. Bromera, juny 2007. 303 pàgines.´

Em resulta complicat parlar d'aquest llibre. A veure com me'n surt:

 Terrorista és una bona novel·la. Evidentment, està molt ben escrita. L'autor és un escriptor de reconegut prestigi, que té molta obra darrere, i a més col·lecciona els més prestigiosos premis internacionals. Per tot això pens que el problema el tenc jo, que no sóc una bona lectora de best sellers. Bé, no sóc una bona lectora de res, però els best sellers em venen grans. Fa uns mesos li  ho vaig ver sebre al senyor Tirant al Cap.

El millor de la novel·la és l'agilitat amb que està escrita. El llenguatge m'agrada, i la traducció, en aquest cas, no em pesa. Tot i que des del primer minut el lector intueix com acabarà Ahmad, Updike aconsegueix crear la tensió  suficient per a continuar llegint. Atrapar el lector és una de les fites més difícils d'aconseguir, i aquest senyor n'és un mestre.

El pitjor per a mi és, justament, la previsibilitat i, per damunt de tot, el maniqueísme que exhibeix Updike.  Ah, i això no sé si és bo o dolent, l'oportunisme d'escriure la novel·la en una època d'extrema sensibilitat dins la societat americana. Aprofitar-se de l'onada. Però així són els best sellers, no?

En tot cas, i a pesar dels meus peròs, recomàn la lectura d'aquesta novel·la. La rareta sóc jo. Sé que agradarà a molta gent i està ben escrit.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS