Administrar

QUI VAM SER, Lolita Bosch

alcia | 26 Octubre, 2006 15:40

Qui vam ser. Lolita Bosch. Empúries Narrativa. Setembre 2006. 94 pàgines. 11,30 €

Aaaaah!

Lolita Bosch va ser ahir a la ciutat on viu Alícia.  Alícia, amb molta vergonya,  es va acostar  a Lolita Bosch per a demanar-li que li signés els llibres.

Avui,  Alícia ha llegit "Qui vam ser", el darrer experiment de Lolita. Diu que és autobiogràfic. Torna a jugar amb les paraules i amb l'estil.  Hi ha fotografies, poemes d'altres autors, cites. Hi ha una ciutat que domina per damunt de tot, que és la Ciutat de Mèxic. Lolita viu a Barcelona, però fa l'efecte que  Ciutat de Mèxic viu dins de Lolita. "Qui vam ser" no és un diari, però s'hi assembla. No és una carta d'amor, però ho podria ser.

Es pregunta Lolita si és cursi parlar d'amor. Segons com, sí que ho és. Com ho fa ella, no. És la història d'una pèrdua. Teòricament escrita amb la distància dels anys,  però encara amb les ferides tendres. Per això és tan hermosa la història que conta. 

"Qui vam ser" és una novel·la breu que es fa curta, però no és una novel·la petita.  

Després d'uns mesos de lectura obligada de textos que no es poden comentar ni recomanar, Alícia torna a "llegit" i us recomana aquesta peça que val la pena assaborir, comentar, recomanar.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS